Meny

Kungsholmen - Lilla Essingen /
Essinge Brogata 22, 1 tr

Välplanerad tvåa med solig balkong & öppen spis i välskött förening!

Välkommen till en genomgående tvårumslägenhet i gott skick med solig balkong, öppen spis & belägen en trappa upp i välskött bostadsrättförening. Här är det högt i tak, fönster i två väderstreck och socialt ytor. Vardagsrummet bjuds du av ett stort fönsterparti med utgång till balkong samt öppen spis. Vitt kök med rostfria vitvaror och klassisk glasvägg mot sovrummet med plats för bred säng. Stamrenoverat helkaklat badrum med takdusch. Väggarna är färgsatta i sobra färger och vitmålade trä- och klinkergolv. Gott om förvaringsmöjligheter i garderobsvägg med vita skjutdörrar. Bra läge på ön när till bageri/kafé, matbutiken Ica Nära Essingen med generösa öppettider, flertal restauranger samt när till bussarna och SL-båten, som tar dig till City. Lilla Essingen erbjuder dig mysig strandpromenad och olika badplatser.
Stabil förening som har renoverat både fasad, fönster, balkonger, tak och stammar.

På Lilla Essingen finns lummiga promenadstigar längs med vattnet runt hela ön med båtbryggor, badplatser, mysiga caféer, bagerier, flera olika restauranger samt mataffär. Kungsholmen, Norr Mälarstrand och Fridhemsplan finns på promenadavstånd. Med busslinjerna 1 och 56 trafikerar ön, närmaste tunnelbana (grön linje) finns vid Thorildsplan sam grön och blå linje vid Fridhemsplan. Idag går pendlingsbåtar från ön året runt. Tvärbanan på Stora Essingen når man med 1:ans buss.

Pris: 2 995 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Charmig genomgående lägenhet med fönster i två väderstreck samt solig balkong i rymligt vardagsrum med öppen spis (ej fungerande idag). Stilrent kök i vitt med arbetsytor på båda sidor och rostfria vitvaror. Klassisk glasvägg i funkisstil till praktiskt sovrum för två. Helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv och takdusch. Genomgående ljus och behaglig färgsättning, vita trä- och klinkergolv samt fina stora fönsterpartier med fönsterbänkar av sten. Lägenheten ligger en trappa upp med balkong i välskött fastighet och förening. Till bostaden finns ett förråd.

  Vardagsrum

  Rymligt vardagsrum med flexibla möbleringsmöjligheter. Här finns plats för både soffgrupp och matbord för många. Rummet har utgång till balkongen via helglasad dörr och öppen spis (ej fungerade idag). Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett vitt trägolv.

  Kök

  Charmigt kök med arbetsytor på båda sidor och i köket finns rostfri kyl/frys, häll med varmluftsugn under samt rostfri fläktkåpa ovan. Här finns bänkskåp med vita släta skåpluckor och flera öppna hyllplan. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ljust och praktiskt klinkergolv.

  Sovrum

  Sovrummet ligger med lugnt läge med fönster och fönsterbänk i sten mot fastighetens gårdssida. Rummet har ljusa väggar och golvet ligger vitmålad trägolv. Här finns plats för bred säng om så önskas med förvaringsmöjligheter under till. Skjutdörrar i original mot arbetsköket.

  Badrum

  Stamrenoverat helkaklat badrum med vita rektangulärt plattor och mörkgrått klinkergolv. Här finns dusch med takdusch och två duschväggar i glas, wc, rektangulärt tvättställ med vit kommod samt spegel på väggen

  Hall

  Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter till vänster och hallen leder in dig till vardagsrummet och öppna spisen. Väggarna är ljusa och på golvet ligger praktiskt klinkergolv och säkerhetsdörr är installerad.

 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  201-01-01-01111
  Lgh.nr. LM
  1101
  Adress
  Essinge Brogata 22, 1 tr
  Postnummer
  112 61
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Lilla Essingen
  Boarea
  45 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Max antal sovrum
  1
  Hiss
  Ja
  Våning
  2 av 6
  Andelstal
  Uppgiften har ej gått att få fram
  Andelstal avgift
  0.03370000
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  291 515 kr
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Primusköket 11
  Bildades
  2002
  Byggår
  1938
  Juridisk person
  Nej
  Inre rep.fond
  Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Primusköket 11 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Primusköket 11 med mark under 2001. I föreningen finns 46 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt om en bostadsyta på 1 464 kvm. Bra årlig intäkter från reklamskyltning om ca 200 000 kr och styrelsen har ingen avgiftsändring planerad (kontrollerad 20/4-2023) Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna.

  Byggnaden

  Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 464 m², varav 1 464 m² utgör lägenhetsyta. Föreningen upplåter 46 lägenheter med bostadsrätt.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme och självdragssystem

  Renoveringar

  2021 Ommålning av trapphus
  2019 Isolering av rör
  2019 Renovering av piskbalkong
  2018 Takrenovering
  2018 Hissmodernisering
  2015–2016 Relining av stammar
  2013 Mindre fasadrenovering
  2012 Hissrenovering
  2012 Byte av ytterdörr
  2011 Byte av fönster till 3-glas

  Planerade renoveringar

  Eventuell uppfräschning och yteffektivering av källarplanet diskuteras, kan troligen ske under 2024.

  TV/Internet

  Leverantör: Tele2, tecknas separat null

  Parkering

  Boende parkering på Lilla Essingen, 1 100 kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 309 kr/månad
  Hushållsel
  200 kr/månad
  Hemförsäkring
  450 kr/månad
  Summa driftskostnader
  650 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Årlig elförbrukning
  1080 kWh/år

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Tisdag 24 aug 2021
  Specifik energianvändning
  128kWh/m2/år
  Energiprestanda
  171 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Lilla Essingen är en gemytlig och grönskande ö med idylliska omgivningar endast några stenkast från innerstans puls. City ligger på såväl cykel- som gångavstånd. I det absoluta närområdet finns restauranger, mataffärer, gym (Puls & Träning), vårdcentral, apotek, kemtvätt, cykelverkstad, bageri, frisörer, båtklubbar, m.m. Lilla Essingen är omgiven av Mälarens vatten och längs med strandlinjen finns en vacker strandpromenad/joggingstråk anlagd där man kan njuta av den fantastiska miljön.

  Här finns också goda rekreationsmöjligheter i form av grönskande Luxparken och Primusparken. Goda badmöjligheter med flertalet badbryggor runt om på ön där man lätt kan ta sig ett dopp under varma sommardagar. Lilla Essingen erbjuder stor variation av kök från hela världen och har dessutom flera mysiga caféer och uteserveringar. Bland caféer och bagerier kan nämnas Lilla Mamsens bageri ett stenkast från lägenheten, Rianns, Rosa Drömmar samt Dessert & Choklad. Nere vid vattnet ligger restaurang Lux som har uteservering mot vattnet.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm och Frihamnen. 56:ans buss trafikerar mellan Hornsberg och Stora Essingen förbi bland annat Fridhemsplan med t-bana och suveränt handelsutbud. För den som hellre vill röra på sig är det gång- och cykelavstånd till city. Pendelbåten E/S Movitz och SL- pendelbåt lägger till vid bryggan i Luxparken på vardagar och trafikerar sträckan Klara Mälarstrand – Lilla Essingen – Långholmen – Alviks strand – Solna strand (på denna båt får även cykeln följa med). Pendelbåtar ska börja gå till och från Lilla Essingen.

Basfakta

Pris
2 995 000 kr Högstbjudande
Adress
Essinge Brogata 22, 1 tr
Yta
45 kvm
Rum
2 rok
Våning
2 av 6
Hiss
Ja
Avgift
3 309 kr/månad

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!