Meny

Enskededalen / Dalgränd 22, 1 tr

Välplanerad 4:A i fint skick & balkong - Renoverat kök & badrum - Mycket välskött Brf - Låg avgift!

Välkommen till en välplanerad 4:a i renoverat fint skick med rymlig balkong. Renoverat vitt och stilrent kök med ljus matplats för 4-6 personer. I köket finns hel kyl och frys i vitt, induktionshäll, varmluftsugn, mikro, diskret fläkt i överskåpet samt integrerad diskmaskin. Vardagsrummet är luftigt med gott om plats för soffa etc. Tre bra sovrum i varsin del av bostaden samt stort badrum med tvättmaskin. Trivsam och harmonisk lägenhet med genomgående ljusa färgval samt enhetligt ekgolv, som flyter in i samtliga rum. Här bor du i en välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, låga månadsavgifter, låg belåningsgrad och föreningslokal för kalas etc.

Bostadens läge är optimalt för familjen med barnvänlig gård samt närhet till förskolor, lekplatser och grönområdena Nytorps gärde, Nackareservatet och Dalenparken. Närområdet erbjuder ett utmärkt utbud av restauranger och närservice med ICA, apotek, bibliotek, gym, simhall samt tunnelbanestationerna Blåsut och Sandsborg inom promenadavstånd, som tar dig vidare in till Södermalm på ca 7 minuter och City på ca 12 minuter.

Pris: 3 695 000 kr
Högstbjudande

Budgivning

3 695 000 kr
(Högsta bud)
Visa budhistorik
Budgivare Datum Bud
1 sön 29 jan 13:58 3 695 000 kr
# Bud
1 3 695 000 kr

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning
 • Söndag 5 feb 13:00 - 13:30

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Välkommen till en väldisponerad hörnlägenhet med solig eftermiddags balkong. Bostaden är perfekt för dig som har behov av tre bra sovrum alternativ två bra sovrum och arbetsrum. Modernt vitt kök med allt du behöver och bra arbetsytor samt matplats för 4-6 personer. Stort och renoverat badrum med dusch och tvättmaskin. Luftigt vardagsrum med plats för vardagsmöblemang och matbord om man så önskar. Genomgående ljusa färgval och oljad fiskbensparkett flyter in i samtliga rum.

  Vardagsrum

  Luftigt stort vardagsrum med fönster ut mot balkongen. Gott om plats för vardagsmöblemang och matbord. Fint ekgolv med fiskbensmönstrad parkett samt ljusmålade väggar.

  Kök

  Modernt och fint kök med vita fronter och gott om bra arbetsytor av massivt trä med ljust stavmosaik som stänkskydd. I köket finns en induktionshäll med integrerad köksfläkt ovan, varmluftsugn och mikro i bra arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt hel kyl och frys i vitt. I köket finns även en matplats för 4-6 personer vid fönstret. Infällda spotlights i taket med dimmer funktion skänker ett bra arbetsljus och stämning.

  Sovrum

  Rymligt rum, "Master bedroom" med utgång till balkongen. Fiskbensmönstrad ekparkett och ljusmålade väggar samt här finns även bar förvaring i garderober.

  Sovrum 2

  Sovrum med golv i oljad ekparkett samt ljusmålade väggar. Gott om plats för stor säng. Rummet nås från det fina köket.

  Sovrum 3

  Sovrum med ljusmålade väggar samt golv i oljad ekparkett. Gott om plats för stor säng. Rummet nås från det fina köket.

  Badrum

  Fint och renoverad stort badrum med helkaklade väggar i vita rektangulärt kakel samt svart klinkergolv med golvvärme. I badrummet finns handfat med kommod, badrumsskåp med två spegeldörrar, toalett, dusch med två duschdörrar i klarglas, tvättmaskin och torkskåp. Badrummet renoverades under 2016.

  Hall

  Praktisk och välkomnande hall med plats för ytterkläder till vänster och t ex byrå rakt fram. Ljusmålade väggar och ekparkett. Hallen leder in dig till det luftiga vardagsrummet, renoverade badrummet och vidare till köket.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Stor och rymlig balkong med sol från sen lunch till sen kväll. Här finns det gott om plats för utemöblemang samt grönskade växter. Balkongen nås via ett av sovrummen.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  7
  Lgh.nr. LM
  1102
  Adress
  Dalgränd 22, 1 tr
  Postnummer
  121 30
  Postort
  Enskededalen
  Distrikt
  Stockholm
  Område
  Enskededalen
  Boarea
  82 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  4
  Antal sovrum
  3
  Hiss
  Ja
  Om hiss
  Nyrenoverade hissar
  Våning
  2 av 4
  Andelstal
  0,89127
  Andelstal insats
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Andelstal avgift
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  401 977 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Nettoskulden är beräknad på bostadsrättens andelstal och ej andelstal avgift pga. uppgift saknas från bostadsrättsföreningen.
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Körsbärsgården
  Bildades
  2010
  Byggår
  1981
  Juridisk person
  Nej
  Inre rep.fond
  Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Körsbärsträdet förvärvade under 2010 fastigheten, kv Dalen 15 med adressen Dalgränd 2-22 med byggår 1981. Föreningen äger fastigheten med mark (friköpt mark) och består av 132 st lägenheter (total bostadsyta om ca 11 235 kvm) varav 108 st är upplåtna med bostadsrätt, 24 st hyresrättslägenheter (dold tillgång) och lokalyta om ca 557 kvm. Hyresintäkter från lokaler överstiger 900 000 kr/år. Föreningen har en mycket god ekonomi med låga avgifter och låg belåningsgrad om 4 828 kr/kvm i en välskött fastighet! Snittet i Stockholm ligger på ca 5 500 kr/kvm.

  Ingen avgiftsändring planerad, enligt styrelsen (kontrollerad 2022-12-07). Senaste avgiftsändringen gjordes under 2021 med en sänkning om hela 35%!
  I den låga månadsavgiften ingår värme, vatten, Tv, IP-telefoni, bredband och bostadsrättstillägg.

  Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare och klassas om äkta bostadsrättsförening.
  Ekonomisk förvaltning sköts av Simpleko AB och föreningen själva.

  Överlåtelseavgift utgår om 2.5 % av aktuellt prisbasbelopp och betalas av köpare.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme

  Renoveringar

  2022 - OVK utförd & renovering av 5 st hissar
  2021 - Dörrstängare till samtliga portar, styrsystem ventilation & renovering av 5 st hissar
  2020 - Stamspoling, ny belysning gård & loftgångar, ventilation med värmeåtervinning, ny grillplats på gården & nytt kök i föreningslokalen
  2019 - 7 st nya entrédörrar, ommålning trapphus & renovering av två av föreningens hyresrättslägenheter
  2018 - Renovering av fyra hyresrättslägenheter, delrenovering av två takterrasser & upprustning av lekplatsen
  2017 - Underhåll målning av fasad och fönster

  Planerade renoveringar

  Inga stora renoveringar planerade.

  Övriga utrymmen

  Barnvagns- & Cykelrum: I föreningen finns både cykel och barnvagnsförråd.

  Föreningslokal: Lokalen är till att fungera som en extra service till de boende för att kunna ha samlingar, barnkalas, större middagar eller andra aktiviteter. Eftersom den ligger inne på gården är det viktigt att alla aktiviteter sker på ett hänsynsfullt sett gentemot alla boende. Fester med musik och dans är inte lämpliga. Bokning sker på samma sätt som till tvättstuga.

  Tvättstuga: Föreningen har en tvättstuga belägen bredvid träfflokalen på Dalgränd 2. Bokning sker på bokningstavlan innanför dörren med samma nyckelbricka som öppnar portarna. Bokning kan också ske via webben.

  TV/Internet

  Bredbands leverantör till föreningen är Tele2.

  Parkering

  Föreningen har ett fåtal parkeringsplatser vilka i dagsläget hyrs ut tre år i taget. För att ställa sig i kö till dessa kontaktar man föreningens förvaltare. Endast medlemmar i Brf Körsbärsgården kan ställa sig i kön.

  Det finns även fem garage i närheten där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering, telefon 08-772 96 00. Garagen heter Dalgränd, Kolonistugan, Rönnbäret, Åstorpsgaraget och Åsgärdet. Garagen ägs av Svenska Bostäder, varför deras hyresgäster har förtur till deras garageplatser.

  Det finns avgiftsbelagd parkering vid gymmet, Fitness24Seven, på Åsgärdevägen 5. Det går också att parkera längs Sofielundsvägen, Grusåsgränd och Garagevägen. Se gatuskyltning för villkor.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 720 kr/månad
  Kommentar till avgiften

  I den låga månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband, Ip-telefoni, Tv & bostadsrättstillägg!

  Hushållsel
  920 kr/månad
  Hemförsäkring
  283 kr/månad
  Summa driftskostnader
  1 203 kr/månad
  Personer i hushållet
  3
  Årlig elförbrukning
  4455 kWh/år

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 22 apr 2020
  Specifik energianvändning
  134kWh/m2/år
  Energiprestanda
  125 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  I området kan man njuta av sköna och unika promenadstråk utmed världsarvet Nytorps Gärde, Dalenparken för barnen, Skogskyrkogården och i Gamla Enskede där mysiga Margaretaparken breder ut sig. Man tar sig även med lätthet till Nackareservatet där långa motionsslingor, utegym och grönskande skön natur finns att tillgå. Sist men inte minst finner den som föredrar golf också Björkhagens GK inom kort avstånd samt utomhusbadet Söderbysjön med sandstrand. I området ligger även Sandsborgsbadet (inomhushall), som ett litet och familjärt bad nära Sandsborgs tunnelbanestation. Det är inte långt till Hammarbybacken för den som gillar skidåkning vintern. På gångavstånd ligger Globen, Tele2arena och det nya spännande Slakthusområdet. Här finns tillgång till nästan obegränsat utbud av nöjen, musik och sportevenemang.

  Kommunikationer

  Till Enskededalen tar man sig lättast med T-banans gröna linje 17 eller 18. De passerar stationerna Blåsut, Sandsborg och Kärrtorp. Området trafikerar även buss 163 samt 816 mot Tyresö. Till T-centralen är restiden ca 12 minuter och till Gullmarsplan där anslutande bussar, tunnelbana och tvärbana finns tar det endast ca 4 minuter.

Basfakta

Pris
3 695 000 kr Högstbjudande
Adress
Dalgränd 22, 1 tr
Yta
82 kvm
Rum
4 rok
Våning
2 av 4
Hiss
Ja
Avgift
2 720 kr/månad

Dokument & Länkar

Sovrum med utgång till stor balkong

Sovrum 2

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!