Meny

Kungsholmen / Celsiusgatan 8, 2 tr

Stilren & smakfull lägenhet med otroligt välplanerade kvadrat!

Charmig och mycket välplanerade 27,5 kvm med funktionen som en tvåa! Härligt och luftigt vardagsrum med stort fönsterparti, sovrum/alkov med plats för två och renoverat fint kök med diskmaskin. Kaklat badrum med dusch och klinkergolv. Lägenheten bjuder på en underbar rymd med generös takhöjd, fint parkettgolv, ljusa färgval och stort fönsterparti, som skänker ett rikligt ljusinsläpp. Här bort du mot en av föreningens vackra och grönskande innergårdar med ett flertal uteplatser och grillplatser. Mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och garage. I föreningen finns bastu och föreningslokal med kök och plats för max 50 gäster. Attraktivt lugnt gårdsläge mitt på Kungsholmen med närhet till allt du kan tänkas att behöva, såsom livsmedelsbutiker, gym, restauranger/kaféer etc. Härliga promenad- och joggingstråk längs med vattnet runt Kungsholmen. Inom några kvarter ligger Fridhemsplan med allt service och oslagbara kommunikationer. Promenadavstånd till Centralstationen och City!

Pris: 3 250 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Charmig och mycket välplanerade 27,5 kvm. Det kan inte bli bättre! Härligt vardagsrum med stort fönsterparti, sovrum/alkov med plats för två och renoverat fint kök med diskmaskin. Kaklat badrum med dusch och klinkergolv. Här bort du mot en av föreningens grönskande innergårdar med ett flertal uteplatser. Mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och garage. I föreningen finns bastu och föreningslokal med kök och plats för max 50 gäster. Attraktivt lugnt gårdsläge mitt på Kungsholmen med närhet till allt du kan tänkas att behöva, såsom livsmedelsbutiker, gym, restauranger/kaffer etc.

  Vardagsrum

  Ett härligt rum med stort fönsterparti med fyra fönsterbågar och djup fönsternisch med svart Kolmårdsmarmor. Vid fönstret finns en naturlig plats för en ljus matplats i anslutning till det fina arbetsköket. Gott om möbleringsmöjligheter för soffa och tv-möblemang. På golvet ligger ett fint parkettgolv och väggarna är ljusmålade.

  Kök

  Charmigt och fint arbetskök med fönster ut mot en av föreningens gröna gårdar. Fullt utrustat arbetskök, här finns en ho med engreppsblandare, spishäll med ugn och diskmaskin, fläkt med mikro samt skåp med mörka luckor. Hel kyl/frys och skafferi vid matplatsen.

  Sovalkov

  Här finns det plats för en bred säng (upp till 140 cm) för två. I sovrummet finns en vit garderob. Ljusmålade väggar och på golvet ligger parkett.

  Hall

  En perfekt hall med plats för avhängning av ytterkläder till vänster och till höger har du en garderobsvägg med plats för mycket kläder etc. Hallen leder in dig till det härliga vardagsrummet och till helkaklade badrummet. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusmålade.

  Badrum

  Helkaklat badrum med dusch, toalett, handdusktork i krom, handfat med kommod samt spegel ovan. Golvet är klätt med klinker.

 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  288
  Lgh.nr. LM
  1208
  Adress
  Celsiusgatan 8, 2 tr
  Postnummer
  112 30
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen
  Boarea
  27.5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  1
  Max antal sovrum
  1
  Hiss
  Ja
  Våning
  2 av 5
  Andelstal
  0,17953
  Andelstal avgift
  0,17953
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Järnvägsmannen
  Bildades
  1929
  Byggår
  1931
  Juridisk person
  Nej
  Inre rep.fond
  Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Järnvägsmannen är en välskött och omtyckt bostadsrättsförening med adresserna Celsiusgatan 2-8, Kungsholmsgatan 42-54 och Wargentinsgatan 1-7. I föreningen finns 417 bostadsrättslägenheter (ca 16 925 kvm), 21 hyresrättslokaler samt ett stort garage med ca 100 garageplatser. Föreningen äger marken och är en ”äkta” bostadsrättsförening. Delat ägande godkänns av föreningen med en minsta andel om 10% och max 4 delägare. Juridisk person godkänns ej.

  Föreningen har god ekonomi med välskötta och renoverade fastigheter. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm.

  El: I januari 2021 förändrade och förbättrade föreningens sin teknik kring inkommande el och övergick till ”kollektiv el”. Detta innebär att bostadsrättsföreningen har 3 st huvudcentraler och på så vis minskar elnätsavgifterna för alla. I stället för att varje hushåll har en egen elnätsavgift kommer denna bli kollektiv och på så vis minskas kostnaden för dig och föreningen. Den individuella förbrukningen debiteras lägenhetsinnehavaren och kommer på månadsavgiften i efterskott.

  Städning och skötsel: Trapphusen städas 2 gånger/vecka vintertid och 1 gång/vecka sommartid. Gården sköts av föreningens fastighetsskötare och under sommarhalvåret även av en inhyrd trädgårdsfirma.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme och ventilation med självdrag

  Renoveringar

  2021 Trapphusrenovering Kungsholmsgatan och föreningen har övergått till kollektiv el.
  2020 OVK och restaurering av Zettervallshusets entréer och trapphus.
  2019 Renovering av föreningens fönster av Zettervallhuset och nytt passersystem (Aptus).
  2018 Renovering av föreningens fönster mot Wargentins- och Celsiusgatorna. Digitalisering av tvättstugans bokningssystem.
  2017 Renovering av Zettervallshusets burspråk, ommålning av trapphusen i Wallanderhusen och renovering av hyreslokalen på Celsiusgatan 8.
  2016 Restaurering av entréerna i Wallanderhusen, uppförande av balkonger på Zettervallhusets gårdssida.
  2013-14 Renovering av föreningens bastu.
  2012-13 renovering av gård, gårdsbjälklag och garage.
  2011 Montering av säkerhetsutrustning på samtliga fastigheters tak.
  2009-11 Renovering av fasader på Smultronet 3 & 5, renovering av balkonger på Smultronet 4 & 5.
  2008 Renovering av tvättstugorna. Ny maskinpark.
  2006-07 Stamspolning, målning av samtliga fönster.
  2001 Stamspolning i funkishusen och installation av bredband.
  2000 Ny fjärrvärmeanläggning.
  1996-99 Byte av samtliga tak på föreningens hus.
  1996 Installation av säkerhetsdörrar.
  1991-93 Byte av köks- och badrumsstammar, nya badrum och byte av elektriska ledningar

  Övriga utrymmen

  Bastu: Föreningens medlemmar har tillgång till 2 bastuar. I anslutning till basturna finns duschar och omklädningsrum. Basturna finns i källaren en trappa ner, till vänster om ingången till Wargentinsgatan 5 E.

  Cykelförvaring: Cykelställ finns på gården vid ”gamla huset” och vid entrén Wargentinsgatan 5A, under gårdshuset vid Wargentinsgatan 5C samt vid gårdsfasaden till huset vid Celsiusgatan. Det finns fyra låsta cykelrum utspridda i föreningen.

  Föreningslokal: Wargentinsgatan 3 i bottenvåningen ligger föreningslokalen med kök och plats för max 50 gäster. Lokalen hyrs ut för privata fester och möten till föreningens medlemmar. Hyran är 300kr/dygn.

  Tvättstugor: Föreningen har 5 bokningsbara tvättstugor med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. 2 obokningsbara tvättstugor med vardera 3 tvättmaskiner, 3 torktumlare och 1 respektive 2 torkskåp, samt 3 torkrum med luftavfuktare.

  Parkering

  Föreningen har ett stort garage med drygt 100 platser. Garageporten och rampen ner nås från Celsiusgatan. Föreningen har under våren 2016 tagit över förvaltningen av garaget från HSB, som fram till då hyrt garaget i sin helhet. HSB kommer i fortsättningen att hyra ett stort antal platser i garaget av föreningen. Garaget förvaltas nu av Parkando (Garagekoll). För medlemmar i föreningen kostar en garageplats 2 500 kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 616 kr/månad (vatten)
  Kommentar till avgiften

  inkl: värme, vatten och Tv (+ obligatoriskt bredband tillkommer om 59 kr/månad)

  Beskrivning mån.avg.

  Värme, vatten och kabel-TV (Digitalt grundutbud via Tele2). På avin ligger även ett påslag på 59:-/månad för vår gruppanslutning till bredband (Ownit)

  Överlåtelseavgift
  1690 betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  725 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Måndag 6 jul 2020
  Energiprestanda
  159 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Absolut toppläge på Kungsholmen, ett stenkast till det mesta. Attraktivt läge mitt på Kungsholmen, några kvarter från Norr Mälarstrand och Riddarfjärdens vatten med bad och båtliv. I området finns många populära restauranger såsom Mälarpaviljongen, Orangeriet och Pontonen under sommarhalvåret. Ett kvarter till grönskande Kronobergsparken med utegym. Rålambshovsparken och Kungsholms Strand inom kort gångavstånd, även Landstingsparken och Polishusparken är nära. Kungsholmstorg har ett rikt utbud av service, restauranger/ caféer och shopping. Här erbjuds även ett stort utbud av skolor såsom Eiraskolan, Kungsholmens Gymnasium och flertalet förskolor. Ypperliga kommunikationer med bussar på Fleminggatan samt närliggande T-bana Rådhuset. Inom ett par minuters promenad når du även Fridhemsplan med fullt utbud av service och flertalet butiker. Vid Fridhemsplan finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer (blå- och grön linje) och bussar som tar dig till stadens alla hörn.

Basfakta

Pris
3 250 000 kr Högstbjudande
Adress
Celsiusgatan 8, 2 tr
Yta
27.5 kvm
Rum
1 rok
Våning
2 av 5
Hiss
Ja
Avgift
1 616 kr/månad (vatten)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!