Meny

Kungsholmen /
Bergsgatan 49, 3 tr

Ljust, högt & fritt läge - Balkong - Nyrenoverat badrum - Låg avgift!

-- ACCEPTERAT PRIS --
Ring ansvarig mäklare för personlig visning!

Ljus & perfekt första lägenhet med balkong på centrala Kungsholmen! Här bor du med fritt högt läge med trädtoppar som granne. Väldisponerade 28 kvm med plats för att man kan tänkas behöva. Rymligt allrum med stort fönsterparti och ekparkettgolv samt nyrenoverat badrum med dusch. Charmigt kök med naturlig matplats utanför. Bostaden är enormt trivsam med vackra 30-tals detaljer bevarade med högt i tak om ca 2,80 meter, tavellister, släta takrosetter, speglade dörrar etc.!

Välskött bostadsrättsförening med låg belåning samt generös takterrass. Vilket blir som ett extra rum sommartid - perfekt för dig som önskar ha privata tillställningar för många med läcker utsikt över huvudstaden. Populär adress i hjärtat av Kungsholmen, nära till Norr Mälarstrand, Kungsholmstorg, grönskande Kronobergsparken samt kort promenadavstånd till Fridhemsplans puls och kommunal knutpunkt.
Varmt välkomna på visning!

Pris: 3 100 000 kr
Accepterat pris

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Välkommen till en välplanerad & ljus bostad med balkong i fritt, högt läge mitt på Kungsholmen. Väldisponerad och luftiga 28 kvm med plats för allt du kan tänkas behöva, balkong med morgonsol, nyrenoverad badrum och vackra original detaljer bevarade såsom ekparkett, listverk och speglade dörrar. Lugnt och fint läge när till Norr Mälarstrand och ett stenkast till grönskande Kronobergsparken.

  Allrum

  Ljust och härligt rum med stort och brett fönsterparti med fönsterbänk av granit och utgång till balkong. Fin ekparkett i original från byggåret, ljusmålade väggar med tavellister samt vitt tak. Rummet rymmer med lätthet både soffa och säng etc.

  Kök

  Charmig och funktionellt kök med gasspis med elugn och fläkt ovan. Kylskåp under arbetsbänken i massivt trä med stänkskydd av fasad rektangulärt kakel i fransk stil. Kryddhylla med fyra glaskäppor och två öppna trähyllor av ek. Rektangulär ho med kromad engreppsblandare.

  Hall

  Välkomnande hall där blicken dras automatiskt till det breda fönsterpartiet med gröna trädtopparna och himlen utanför. Ytterkläderna hänger du till vänster på kapphängaren från byggåret 1931 med krokar. Några steg in så öppnar det upp sig för en naturlig matplats för fyra. Här finns även en inbyggd garderob med speglad fin dörr i vitt. Ljusa väggar och ekparkettgolv, som flyter vidare in i bostaden.

  Badrum

  Nyrenoverat fint badrum med mattvita och rektangulära kakel på väggarna och klinkergolv i grått. I badrummet har du dusch, tvättställ med spegel ovan samt toalett. Badrummet renoverades under 2020.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong I högt fritt läge med himlen och trädtopparna som granne! Njut av morgonsolen på balkongen innan du skall till arbetet eller skolan.
  Terrass Föreningen har en generös takterrass vilket blir som ett extra rum sommartid - perfekt för dig som önskar ha privata tillställningar för många med läcker utsikt över huvudstaden.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  1304
  Lgh.nr. LM
  1304
  Adress
  Bergsgatan 49, 3 tr
  Postnummer
  112 31
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen
  Boarea
  28 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  1
  Hiss
  Ja
  Våning
  4 av 6
  Andelstal
  1,99 %
  Andelstal avgift
  0,0199
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  93 487 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Nettoskulden är baserad på andelstal ej andelstal avgift!
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Morellträdet
  Bildades
  1996
  Byggår
  1932
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen bildades 1996 och ett år senare förvärvades fastigheten, kv Morellträdet 24 i Stockholms kommun. Fastigheten består av 33 st lägenheter och 2 st hyresrättslokaler. Den totala boytan är 1 454 kvm och lokalytan är 235 kvm. Fastigheten uppfördes 1931. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person. Lägenhetsfördelning: 25 st 1 rum och kök, 6 st 2 rum och kök, 2 st 2,5 rum och kök. Enligt den ekonomiska planen består fastigheten av 35 st lägenheter, men några har slagits ihop. I realiteten är det 33 lägenheter.

  Föreningen har mycket god ekonomi med en kassa närmare 1 miljon och låg belåning om ca. 5,6 miljoner i en välskött fastighet i fint skick. Belåningsgraden ligger endast på 3 895 kr/kvm! snittet ligger mellan 5 500-6 000 kr/kvm i Stockholm.
  Ekonomisk förvaltning sköts av Hansson & Hööglund Fastighetsförvaltning AB.

  Renoveringar

  2022 - Stamspolning.
  2021 - Ommålning av tak samt renovering av port.
  2020 - Belysning på vind utbytt och hissrenovering
  2019 - Ovk
  2018 - Renovering av tvättstugan, målning av trapphus, entré, automatisering av port, ny altandörr och altan möbler
  2016 - Stamspolning
  2014 - Fönsterrenovering
  2013 - Fönsterrenovering, byte av elcentral, fjärrvärmeanläggning och nya tvättmaskiner
  2011 - Renovering av entrédörr
  2007 - Renovering av kungsbalkonger och takterrass
  2003 - Omgjutning av gården
  2001 - Nya maskiner i tvättstugan
  2000 - Fasadrenovering samt byte av fastighetens tak. Balkongerna gjordes om för att tillgodose dagens säkerhetskrav
  1999 - Byte av elstigar fram till proppskåpen (en-fas) i respektive lägenhet. Då många lägenheter i samband med renoveringar hade försetts med nydragen el lämnades det till var och en att beställa ny el i lägenheterna.
  1998 - Stambyte

  Övriga utrymmen

  Cykelrum För förvaring av cyklar.

  Takterrass Föreningen har en takterrass med ingång från vinden. Terrassen kan bokas för privata tillställningar på kalendern vid terrassdörren.

  Tvättstuga Två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, mangel samt torkrum. Bokas på anslagstavlan i tvättstugan.

  Verktygsbänk I anslutning till cykelrummet.

  TV/Internet

  Bredband och TV via Tele2. Obligatoriskt bredband för 161 kr/månad

  Parkering

  Föreningen tillhandahåller ingen parkering utöver ordinarie boendeparkering via Stockholms Stad. Boendeparkeringen ligger på 1 100 kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 392 kr/månad
  Beskrivning mån.avg.

  Inkl: värmen och vatten + Obligatoriskt tillägg om 161 kr/månad för bredband tillkommer.

  Avgiftsändringar

  Inga avgiftshöjningar är för närvarande planerade.

  Överlåtelseavgift
  1313 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  525 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Tisdag 30 mar 2021
  Specifik energianvändning
  111kWh/m2/år
  Energiprestanda
  153 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Varmt välkommen till ett av Kungsholmens bästa bostadslägen ett stenkast från Kronobergsparken! Mycket attraktivt och centralt belägen bostad i lugna och kulturhistoriska kvarter på Nedre Kungsholmen invid Norr Mälarstrands idylliska miljö, Riddarfjärdens rogivande vatten och den idylliska strandpromenaden Kungsholms Strandstig, som löper utmed vattnet runt hela Kungsholmen. Om man går strandpromenaden österut kommer man till pampiga Stadshuset och in till City, efter att ha passerat bl a den populära oaser såsom välrenommerade Trattorian och Orangeriet. Väljer man i stället att promenera västerut kommer man till MälarPaviljongen samt stora grönskande Rålambshovsparken, där bl a nya Boulebar, friluftsteater, badplats med sandstrand och mängder av rekreationsmöjligheter erbjuds. I kvarteret ligger uppfräschade Kronobergsparken med bl a utegym och hundrastgård. Bredvid Kronobergsparken ligger den nyrenoverade simhallen Kronobergsbadet som är öppen för allmänheten och är beläget utanför porten. Tack vare bostadens centrala läge har man här bekväm, praktisk och tidsbesparande närhet till precis allt man kan tänkas behöva och önska sig, som bl a postkontor, banker, apotek, systembolag, bra mataffärer, många butiker, träningsanläggningar, simhall. I närområdet ligger även flera av Stockholms populäraste bagerier, kaféer, restauranger, barer och nattklubbar, däribland ilcaffe längre ner på Bergsgatan, Newt runt hörnet på Polhemsgatan , Vinfolket och Lemon Bar vid Scheelegatan mm. Några få minuter till Kungsholmstorg och promenad avstånd till pulserande Fridhemsplan, där bästa kollektivtrafik finns samt Västermalmsgallerian med dess generösa utbud av shopping.

  Kommunikationer

  Ett flertal busslinjer samt tunnelbanans röda och blå linje finns inom kort promenadavstånd. Gångavstånd till city med Centralen och Arlanda Express. För den bilburna ligger Kungsholmen bra till för att nå E4:an både norr och söderut på några minuter.

Basfakta

Pris
3 100 000 kr Accepterat pris
Adress
Bergsgatan 49, 3 tr
Yta
28 kvm
Rum
1 rok
Våning
4 av 6
Hiss
Ja
Avgift
1 392 kr/månad

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!