Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Badstrandsvägen 20

Fantastisk lägenhet i mycket fint skick, balkong i soligt västerläge & öppen spis! Obelånad Brf!

Välkommen till en underbar lägenhet i mycket gott skick, fylld med charmiga originaldetaljer från byggnadsåret! Balkongen ligger med fri utsikt över takåsar och bjuder på eftermiddags- och kvällssol. Här är högt i tak och en vacker öppen spis sprider värme och trivsel snöiga vinterdagar. I vardagsrummet finns ett brett fönsterparti mot balkongen som har västerläge och ger fantastiska solnedgångar, spröjsade fönster tillför karaktär. Den genomgående planlösningen med fönster i två väderstreck ger tillsammans med takhöjden härlig rymd. Köket är smakfullt renoverat, med två fönster mot föreningens gård, komplett maskinell utrustning inklusive diskmaskin, och generösa arbetsytor. Intill köket finns en praktisk tvättmaskin. Badrummet är elegant renoverat med kaklade väggar, klinkergolv med golvvärme, samt både badkar och dusch.

Föreningen är obelånad och har mycket god ekonomi, vid årsskiftet 2023/2024 var tillgångarna lite drygt 5 Mkr. Parkeringsplatser hyrs ut i ett stort garage samt några platser utmed Flottbrovägen. Avgiften inkluderar fiberbredband/TV. Marken är friköpt och det finns en dold tillgång i form av en hyreslägenhet samt man har hyresintäkter från lokaler. Föreningen har också en stor gemensam trädgård med pergola/uteplats och grill.
Läget på ön är centralt och bra med närhet till allmän service, badplats, småbåtshamn och allmänna kommunikationer. Busshållplatsen ligger endast ca 50 meter från porten och tvärbanan når man på några minuters promenad, till badplatsen är det endast ca 250 meter.
Här bor man med skärgårdskänsla, mitt i stan!

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judodojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak. Bra kommunikationer med 1:ans och 56:ans bussar, nattbuss 91, samt tvärbana. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. Pendelbåten Movitz börjar trafikera Stora Essingen den 2/5. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.
Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad.

Pris: 6 975 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Fantastiskt härlig lägenhet i mycket fint skick med många originaldetaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, spröjsade fönster, öppen spis och glasade spegeldörrar. Takhöjden ger fin rymd.
  Lugnt och ostört med balkong i soligt västerläge. Fönster i två väderstreck ger förmiddagssol i köket och eftermiddagssol i vardagsrummet. Snyggt och stilrent renoverad där samtliga ytskikt setts över samt all el är omdragen.
  Lägenheten ligger lättillgängligt med endast några trappsteg från porten.
  Balkongen/vardagsrummet ligger med högt läge och utsikt över takåsar!
  Lägenheten är omdisponerad från 2,5 rok (registrerad hos Brf som 2 rok) till en 3,5:a. Möjlighet finna att nyttja den inre hallen med den öppna spisen som vardagsrum och på så vis få 3 sovrum. Fler möjligheter finns med alternativa lösningar.

  Vardagsrum

  Ljust och rymligt vardagsrum med vackert golv av fiskbensmönstrad ekparkett och ljusa väggar. Det underbara fönsterpartiet mot balkongen består av fyra spröjsade fönster och dörrar. Det västervända läget ger eftermiddagssol och kvällssol med fantastiska solnedgångar. Högt och fritt läge med utsikt över takåsar.

  Matrum/Vardagsrum

  I anslutning till vardagsrummet finns den inre hallen som kan användas som matrum och bibliotek eller som nuvarande ägare nyttjat som vardagsrum. Här finns den fantastiskt vackra öppna spisen (nyligen renoverad) och glasade dubbeldörrar mot vardagsrummet. Fiskbensparkett av ek ligger på golvet och väggarna är ljusa.

  Kök

  Stilenligt renoverat kök med vita speglade luckor, arbetsbänkar i ek och vitt kakel sitter som stänkskydd. Köket är stort och rymligt med plats för många runt matbordet. Två spröjsade fönster mot föreningens lugna gård ger fint ljusinsläpp. Ljusa väggar och golv av fiskbensmönstrad ekparkett. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, diskmaskin, gashäll, inbyggnadsugn samt spisfläkt. I anslutning till köket ligger den ursprungliga serveringsgången som är ombygg till tvättstuga med tvättmaskin och förvaringsutrymme. En extra ho, arbetsyta och spegelskåp, originalgarderob samt en dubbelgarderob med skjutdörrar som sträcker sig till full takhöjd.

  Två sovrum

  De båda sovrummen ligger med lugnt läge mot föreningens gård. Väggarna är vita och på golvet ligger som i övriga lägenheten ett fiskbensmönstrat golv av ekparkett.

  Badrum

  Nyrenoverat och stilrent badrum där kakel klär väggarna och på golvet ligger ett klinkergolv med golvvärme. Här finns badkar och dusch (badkaret kan enkelt luftas ut om man föredrar att endast ha kvar duschen) WC, badrumsskåp samt tvättställ med kommod.

  Hall

  Hall med plats för avhängning av ytterkläder. Ljusa väggar och fiskbensparkett av ek på golvet. Här finns ett charmigt valv in till den inre hallen där den öppna spisen finns.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong med västerläge och sol från eftermiddag till kväll. Utgången till balkongen finns från vardagsrummet.
  Uteplats Gemensam trädgård med pergola och flera uteplatser finns utanför entrén.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Badstrandsvägen 20
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  82 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Andelstal
  1,51720
  Andelstal avgift
  1,47
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  0 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  BRF är skuldfri
 • Föreningen
  Namn
  Brf Klädstrecket 24
  Bildades
  2011
  Byggår
  1929-1930
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Klädstrecket förvärvade fastigheten 2011 och består av två flerbostadshus med totalt 85 lägenheter, varav 1 är hyresrätter, marken är friköpt och ägs av föreningen. Den totala bostadsytan uppgår till 5 134 kvm. Då fyra råvindar under året omvandlas till vindslägenheter kommer andelstalen att räknas om under 2024. Föreningen hyr även ut 3 lokaler. Husen är byggda 1930-1931 efter ritningar av Carl Åkerblad och adresserna är Badstrandsvägen 20-26, Flottbrovägen 23-29 och Gammelgårdsvägen 26 A-J. Byggnadernas lokaler består av ett garage om ca 263 kvm med 19 st P-platser, 3 kontorslokaler om totalt ca 200 kvm, och ett 10-tal mindre uthyrda förråd/lagerlokaler om totalt ca 200 kvm. Föreningen accepterar delat ägande.

  Föreningen har mycket god ekonomi och är sedan januari 2022 skuldfri. Vid årsskiftet 2023/2024 uppgick föreningens tillgångar till drygt 5 mkr.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning sker genom fjärrvärme. Ventilation genom självdrag.

  Renoveringar

  2024 Nytt bevattningssystem i trädgården är installerat
  2023 Påbörjat arbete med att optimera användningen av fjärrvärme samt målning av ytskikt i olika delar av fastigheten (bl.a. trapphuset till tvättstugan i port 26)
  2023 Hobbyrummet i port 26 har färdigställts och är öppet för föreningens medlemmar
  2023 Rensning av ventilationskanaler i huset på Badstrandsvägen
  2022 Utökning av laddboxar i garaget så laddning kan ske från samtliga parkeringsplatser. Dränering kortsidan mot Gammelgårdsvägen
  2021 Takrenovering
  2018 Ombyggnad av souterrängplanet (inkl .stamrenovering av detta plan) till 10 st nya lägenheter samt ommålning och totalrenovering av elinstallationer (inkl. laddaggregat för elbilar) i garaget samt montage av ny garageport
  2017 Grundisolering av gårdssidan på Badstrandshuset (inför kommande ombyggnad av souterrängplanet), ny värmekulvert till Flottbrohuset, nya utvändiga sopskåp på 3 platser
  2016 Målning av plåttak
  2016 Byte till säkerhetsdörrar samt nya postboxar
  2015 Fönsterrenovering
  2015 Trädgårdsrenovering
  2015 Fiberbredband har installeras, 100 MB ingår i avgiften
  2014-2015 Omdragning av elledningar, 3-fas , jordade uttag i samtliga lägenheter samt jordfelsbrytare
  2015 Målning av trapphus
  2013 Trädgården iordningställdes
  2011 Tvättstuga
  1995 Byte av VA-stammar
  1985 Fasadrenovering

  Planerade renoveringar

  Renovering av balkonger på Badstrands- och Flottbrohuset planeras genomföras till sensommar och höst 2024
  Fortsättning och slutförande av arbetet med förbättrad ventilation

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga i port 26 med fyra tvättmaskiner, en torktumlare, tre torkskåp och en mangel, digitalt bokningssystem.
  Tillgång till gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.
  Cykel- och barnvagnsförråd i källaren.
  Garage i källaren, kösystem till platserna,
  Hobbyrum i port 26 har färdigställts och är öppet för föreningens medlemmar.

  TV/Internet

  Kabel-TV via Tele2, basutbud samt 200 MBit/s fiberbredband via Bredband 2 (Stockholms Stadsnät) ingår i avgiften.

  Parkering

  Föreningen har ett gemensamt garage samt några parkeringsplatser utomhus som hyrs ut, kösystem.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 026 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Avgiftsändringar

  Avgiften höjdes med 10% under 2023, styrelsen rekommenderar en höjning av avgiften med 2% under kommande år.

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Måndag 12 apr 2021
  Specifik energianvändning
  117kWh/m2/år
  Energiprestanda
  158 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna.
  Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna.
  Vid årsskiftet 2106/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en plats på gatan.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm.
 Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

 • Allmänt

  Säkerhetsdörr installerad.
  Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Basfakta

Pris
6 975 000 kr Högstbjudande
Adress
Badstrandsvägen 20
Yta
82 kvm
Rum
3 rok
Avgift
4 026 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!