Meny

Kungsholmen - Stora Essingen / Essingeringen 84

Gavellägenhet med sjöutsikt & stor altan! Praktiskt fyrarumslägenhet med två badrum!

Välkomna till denna fyrarumslägenhet i populära Brf Essingeviken på Stora Essingen om 110kvm. Högt upp i detta souterränghus med gavelläge & utsikt över Mälarens vatten och Bromma samt prunkande natur. Från den stora altanen om ca 10kvm, som ligger väst, kan man njuta av den bedårande utsikten och solen från lunch till solnedgång. Altanen blir ett härligt extra rum som gör att vår och höstkvällarna blir extra långa. Möjlighet finns glasa in denna yta! Här finns plats för både rekreation och odling för den som så önskar, möjlighet till rejäl matplats. Lägenheten har genomgående stora fönsterpartier och härligt ljusinsläpp tack vare fönster i tre väderstreck. Det genomgående parkettgolvet av ek flyter som en röd tråd genom boendets samtliga rum & bidrar till härlig rymd. Förvaringen går lekande lätt då det både finns en spatiös klädkammare som rymmer alltifrån kläder till resväskor, många garderober och hyllor. Köket är inrett med vita luckor och här finns tex fullstor kyl& frys samt diskmaskin. Burspråket bidrar till extra charm och härifrån ser du mälarens glittrande vatten. Vardagsrummet rymmer med lätthet både stor matplats och soffhäng. Möjlighet finns att öppna upp köket till vardagsrummet vilket skulle ge en enorm rymd och ljus. Rymligt master bedroom om ca 15 kvadrat med garderober och plats för såväl stor dubbelsäng och kontorsplats. Två rymliga sovrum på vardera ca 11 kvadrat, det ena med charmiga hörnfönster och utsikt över villaträdgårdar. Det andra sovrummet ett härligt körsbärsträd utanför. I alla sovrummen ryms dubbelsäng och övrigt möblemang. Boendet erbjuder två stycken badrum, det ena har badkar på tassar och charmig blandare av mässing, dubbla tvättställ, handdukstork samt tvättmaskin & torktumlare . Det andra badrummet rymmer en rejäl duschplats, har fönster och golvvärme samt handdukstork. Kök och badrum är anno 1996. Stort förråd tillhörandes lägenheten finns en trappa ned från entreplan och kassaskåpet som står där ingår i köpet, nycklar finns till skåpet. Modernare variant av planlösning är på gång.

Föreningen har en informativ och väl uppdaterad hemsida; www.essingeviken.bostadsratterna.se. Föreningen har många gemensamma utrymmen såsom uteplatser, brygga, pingisrum, gym, bastu, festlokal, gästrum, tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsförråd, garage, parkeringsplatser samt soprum. Varje lägenhet har också ett eget källarförråd. Runt föreningens hus finns fina gårdar och grönområden tillgängliga för alla medlemmar, med bland annat lekplats, boulebana samt grillplats. Utanför föreningens område finns en badbrygga med en angöringsboj som föreningen sköter åt kommunen. Nästgårds finns båtklubben på ön. Belåningsgraden är låg, 5 800 kr/kvm bostadsyta. Ekonomin är mycket god och marken är friköpt. För tillfället finns en parkeringsplats finns ledig för 500kr/mån inom föreningens område om så önskas. Stabil och välskött förening som ligger intill Mälarens strand består av 9 hus som alla har hiss och byggdes åren 1995-1997. I föreningen finns ett garage som rymmer 70 platser, vissa med laddstolpe samt 9 parkeringsplatser utomhus, separat kösystem. Här bor man med mycket lugnt läge, badbrygga utanför porten, ett stenkast från skola och allmän service samt kommunikationer.

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

Välkomna till denna välplanerade fyrarummare.

Pris: 8 995 000 kr
Högstbjudande

Budgivning

8 600 000 kr
(Högsta bud)
Visa budhistorik
Budgivare Datum Bud
1 tor 29 sep 14:00 8 600 000 kr
2 tis 27 sep 14:40 8 550 000 kr
1 mån 26 sep 13:33 8 500 000 kr
# Bud
1 8 600 000 kr
2 8 550 000 kr
1 8 500 000 kr

Ansvarig Mäklare

Martin Jönsson
Martin Jönsson
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Härligt gavelläge högt upp i huset med sjöutsikt & tre rejäla sovrum samt två badrum. Ett enhetlig golv av ekparkett flyter genom denna fyrarumslägenhet. Stora fönsterpartier i tre väderstreck läge ger fina ljusinsläpp. Här bor man med sjöutsikt från vardagsrum och även från köket. Köket är utrustad med fullstor kyl och frys samt diskmaskin. På den stora altanen finns utrymme både för odling och rekreation. Gott om plats för förvaring i form av walk- in closet och många garderober. Två badrum varav det ena med badkar samt två tvättställ och det andra har rejäl duschplats och fönster.

  Vardagsrum

  Luftigt vardagsrum med härligt stora fönsterpartier som ger fina ljusinsläpp. Härifrån så är det sjöutsikt från alla fönster. Det finns plats för soffgrupp samt stort matbord och mer därtill. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett. Härifrån är utgången till altanen.

  Kök

  Kök med sjöutsikt. Praktiskt kök med gott om förvaring bakom vita luckor. Vitt kakel sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkarna och tillsammans med handtag i bok bryter de av fint mot det ljusa. Maskinparken består av fullstor kyl & frys(nyinköpta april 2022), spis, fläkt och diskmaskin. Det är ingång dels från hallen till köket, men även från vardagsrummet genom en smidig skjutdörr. Det finns möjlighet att ta bort dessa ingångar och på så sätt få öppen planlösning till vardagsrummet. Ekparkett flyter på golvet och väggarna är målade i beige nyans.

  Sovrum

  Behagligt sovrum i hörnläge med utsikt över lummiga villaträdgårdar. Här finns gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett. Stora fönsterpartier placerade i hörnet ger ljuvligt ljusinsläpp. I direkt närhet finns ett badrum.

  Sovrum

  Rymligt sovrum med ett av stans finaste körsbärsträd utanför fönsterpartiet. Detta rum rymmer med enkelhet dubbelsäng och tex arbetsplats. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ekparkett. Mittemot detta rum finns en stor klädkammare.

  Sovrum

  Behagligt rymligt sovrum om ca 15 kvm med plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Utanför fönstret är det härlig grönska. Tre stora garderober tar smidigt hand om förvaringen. På golvet ligger ekparkett och väggarna går i grönt.

  Badrum

  Rymligt badrum där vitt kakel klär väggarna och på golvet ligger en funktionell matta i gult. Här finns wc, badkar på tassar, dubbla tvättställ med bra förvaring under och speglar, tvättmaskin & torktumlare(inköpta sept 2019) samt handdukstork.

  Badrum

  Badrum som består av stor duschplats, handfat, spegel med belysning och badrumsskåp, wc och handdukstork. Här finns även ett fönster för vädringens skull och färgerna går i vitt och grönt. Under klinkern finns behaglig golvvärme som ger extra lyx.

  Klädkammare

  Enormt rymlig klädkammare med hyllor och klädstänger, här ryms det mesta och utanför finns platsbyggda hyllor. Vita väggar och en praktiskt golv i beigt.

  Hall

  Ljus hall med vitmålade väggar och ekparkett. Precis innanför dörren ligger ett praktiskt klinkergolv i brunt. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten. Härifrån når du stora badrummet.

  I den större hallen som är möblerbar så är det ljusa väggar och ekparkett. En cerisefärgad fondvägg bryter av häftigt mot det ljusa. Härifrån når du samtliga sovrum och kök samt lilla badrummet.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Altan Altanen ligger med soligt västläge och har sjöutsikt samt utsikt över Brommalandet. Här kan man njuta av solen från lunch till solnedgång. Det finns gott om plats för både odling och rekreation. Loungedel ryms såväl som matplats, markis finnes och golvet är trallgolv. Två stycken infravärme sitter i taket och denna balkong kan även glasas in.
  Uteplats Föreningen olika uteplatser och en badbrygga som tillhör föreningen.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  943
  Lgh.nr. LM
  1103
  Adress
  Essingeringen 84
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  110 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  4
  Antal sovrum
  3
  Hiss
  Ja
  Om hiss
  Stor och rymlig hiss med plats för många personer, praktiskt vid flytt då stora möbler ryms. Hissen går också ned till entréplan där förrådsutrymme finns.
  Våning
  4 av 6
  Andelstal
  0,98127%
  Andelstal avgift
  0,82170
 • Föreningen
  Namn
  Brf Essingeviken
  Bildades
  1995
  Byggår
  1996
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Essingeviken består av 116 bostadsrättslägenheter i nio hus. Husen färdigställdes under perioden 1995 till 1997 och ligger vid Mälarens strand. Adresser till föreningen är Gammelgårdsvägen 44, 48, 50, 52, 54, 56 och 58 samt Essingeringen 82 och 84. Föreningen har ett garage och flera gemensamma lokaler bl.a. gästlokal, festlokal, gym samt bastu. Brf Essingeviken. Marken är friköpt och ägs av föreningen. Vid bildandet 1995-1997 fanns det två bostadsrättsföreningar och en samfällighetsförening inom Essingeviken. Under åren 2012 till 2014 genomfördes en fusion av de båda bostadsrättsföreningarna och gemensamma samfällighetsföreningen avvecklades. Nu finns endast en förening inom Essingeviken: Brf Essingeviken. Föreningen har en informativ och väl uppdaterad hemsida; www.essingeviken.bostadsratterna.se. Belåningsgraden är låg, 5 800 kr/kvm bostadsyta. Ekonomin är mycket god.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme och frånluft genom fläktar

  Renoveringar

  Föreningens fastigheter är i gott skick och sköts med kontinuerligt underhåll.
  2014 byttes elpatroner till varmvattenberedare samt knappsatser för hissarna.
  2015 - 2016 gjordes översyn och tvättning av fasader
  2017 Målning av gemensamma utrymmen samt tvättning av plåttak, rensning och riktning av hängrännor.
  2017 - 2018 Målning av trapphus
  2019 Stamspolning
  2019 Installation av fyra ladduttag i garaget
  2022 Installation av tjugo nya ladduttag i garaget
  2022 Byte av hissar
  Föreningen har nyligen bytt ut värmesystemet och installerat bergvärme

  Planerade renoveringar

  Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012-2027. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren, medel reserveras årligen för det framtida underhållet, se vidare föreningens årsredovisning.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har många gemensamma utrymmen såsom pingisrum, träningsrum, bastu, festlokal, gästlokal, tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsförråd, garage, utomhusparkering samt soprum. Varje lägenhet har också ett eget källarförråd. Runt föreningens hus finns fina gårdar och grönområden tillgängliga för alla medlemmar, med bland annat lekplats, boulebana samt grillplats. Utanför föreningens område finns en brygga med en angöringsboj som föreningen sköter åt kommunen.

  TV/Internet

  TV- basutbud och 250m/bit fiber internet ingår i avgiften, leverantör är Telenor.

  Parkering

  Med infart från Gammelgårdsvägen 46 har föreningen ett gemensamt garage med 70 st parkeringsplatser, 1 050 kr/mån. Föreningen har nio parkeringsplatser för uthyrning på området, två stycken parkeringsplatser finns på Essingeringen och sex st vid infarten till området. En plats för rörelsehindrade finns på nedre gården. Det finns även 3st besöksparkeringar'.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  5 994 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Hushållsel
  350 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Bostadsrättstillägg
  20 kr/månad
  Summa driftskostnader
  520 kr/månad
  Personer i hushållet
  1

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Tisdag 6 okt 2020
  Energiprestanda
  45 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  John Löwinder, Anticimex Services
  Energiklass
  D
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Basfakta

Pris
8 995 000 kr Högstbjudande
Adress
Essingeringen 84
Yta
110 kvm
Rum
4 rok
Våning
4 av 6
Hiss
Ja
Avgift
5 994 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!