Meny

Kungsholmen-Stora Essingen / Vänskapsvägen 36, 2 tr

Charmig hörnlägenhet med sjöglimtar & balkong! Nyrenoverad & fin planlösning!

Nyrenoverad hörnlägenhet med mycket bra läge, här bor man granne med grönska och vatten. Lägenheten är full av charm, skicket är mycket fint, här är högt i tak, golven är nyslipade och färgsättningen behaglig. Vardagsrummet är rymligt och det finns gott om plats för både soffgrupp och matbord. Rummet har också ett härligt stort fönsterparti med fin utsikt och glimtar av Mälaren. Utgången till balkongen finns från vardagsrummet. Köket har nylackade skåpluckor, nyslipat furugolv och plats för matbord vid fönstret. Underbart fint sovrum med hörnläge och gott om plats för dubbelsäng. Bra förvaringsmöjligheter i flera garderober. Fräscht, helkaklat och stambytt badrum med dusch. Strax nedanför huset finns öns badplats som nås på någon minut. Stabil, välskött och mycket bra förening med låg belåning! Föreningen har parkeringsplatser med laddstolpar för el-bilar som hyrs ut till medlemmarna. Bra läge på ön nära bad, kommunikationer, allmän service och småbåtshamn. Här bor man med skärgårdskänsla, mitt i stan!

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. På ön finns flera fik och trevliga restauranger. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 3 975 000 kr
Högstbjudande

Budgivning

3 975 000 kr
(Högsta bud)
Visa budhistorik
Budgivare Datum Bud
1 tis 11 jan 12:38 3 975 000 kr
# Bud
1 3 975 000 kr

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Assisterande

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Välplanerad lägenhet med stora sociala ytor samt balkong. Skicket är mycket fint med nyrenoverade ytskikt. Alla tak, väggar och snickerier är nymålade med ljus och behaglig färgsättning. Golven är gedigna trägolv, vackra, nyslipade och sammetsmatta. Här är högt i tak (ca 270 cm) och originaldetaljer finns bevarade såsom fönsterbänkar av sten och fönster med spanjoletter. Förvaringsmöjligheterna är bra då det finns rymliga garderober i sovrummet och inbyggda garderober i hallen. Lägenheten har härligt hörnläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

  Vardagsrum

  Luftigt vardagsrum med en bra storlek, ljusa väggar och vackert, nyslipat originalgolv av ekparkett. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord. Underbart stort fönsterparti med utsikt mot grönska och Mälaren och utgången till balkongen finns här.

  Kök

  Köket har gott om förvaring som gömmer sig bakom nylackade, släta och ljust grå skåpluckor. Vitt kakel sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkarna av ek. Köket är utrustat med kyl/frys, mikrovågsugn, gasspis med elugn samt spisfläkt. Väggarna är nymålade och på golvet ligger ett nyslipat furugolv. Vid fönstret finns plats för matbord. Spisfläkt och mikrobyttes ut år 2020. Köksbänkarna är nyslipade och behandlade med matt hårdvaxolja.

  Sovrum

  Underbart, rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och bra förvaring i flera garderober. Hörnläget ger ett härligt ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Väggarna är nymålade och går i vitt men bryts av med en ljusgrå nyans vid en naturlig sänggavel. På golvet ligger ett nyslipat furugolv.

  Badrum

  Helkaklat badrum där vitt kakel klär väggarna och på golvet ligger ett klinkergolv av medelhavsfärgad mosaik med golvvärme. Här finns wc, dusch med glasad duschvägg, tvättställ, spegel, handdukstork och badrumsskåp.

  Hall

  Hallen är välkomnande och lagom stor. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt två rymliga originalgarderober med överskåp som går upp till full takhöjd. Badrummet ligger i anslutning till hallen. Väggarna är nymålade i vitt och bryts av med en tapetserad fond. På golvet ligger ett nyslipat furugolv.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong med viss sjöutsikt. Balkongen nås från vardagsrummet. Det finns plats för ett cafébord med stolar.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  9
  Lgh.nr. LM
  1202
  Adress
  Vänskapsvägen 36, 2 tr
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen-Stora Essingen
  Boarea
  53 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Andelstal
  5,87583
  Andelstal avgift
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Essingeklippan 5
  Bildades
  2001
  Byggår
  1942
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen förvärvade fastigheten år 2001, marken är friköpt och föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Det finns 19 lägenheter i fastigheten, samtliga är upplåtna med bostadsrätt, den totala boarean i fastigheten är 902 kvm, marken är friköpt och ägs av föreningen. Föreningen har stabil ekonomi, avgiften har sänkts i två omgångar, 2014 sänktes den med 5 % och ytterligare en sänkning gjordes i början av 2016 med 5 %.
  Belåningsgraden är låg, totalt finns endast 4 563 000 kr i skulder vilket ger en belåning om endast 5 059 kr/kvm. Dessutom fanns tillgångar om drygt 1 Mkr i föreningens kassa vid årsskiftet.

  Renoveringar

  2003 Fastigheten totalrenoverades; stambyte i kök och badrum, nya elstigare, fasadrenovering, trapphusrenovering, fönsterrenovering, omläggning av tak, installation av bergvärme och tvättstugan renoverades
  2007 Ny entréport
  2008 Ny vattentank
  2009 Installation av tryckstegringspump till vattentank
  2010 Renoverades balkonger, bättringsarbeten på puts/fasad, service av bergvärmeanläggningen, ny tvättmaskin. Även taket åtgärdades samma år, trasiga takpannor byttes ut och säkerhetsåtgärder i form av takstegar och snöstegar sattes upp
  2011 Åtgärdat ventilationen i sex lägenheter
  2014 Uppgradering av bergvärmesystem, renovering och byte av termostater i samtliga lägenheter samt ny avrinning ovanför takkuporna
  2016 OVK – genomförd utan anmärkning
  2017 Målning av fönster och balkongdörrar utvändigt. Parkeringsytan framför huset asfalterades om, laddare för elbilar installerades samt avfallsbehållare byttes ut.
  2019 Två nya hål borrades för att förstärka bergvärmen, på sikt slipper föreningen då oljan. Finansierades med egna medel samt genom bidrag för miljövänlig uppvärmning, en stor del av kostnaden ersätts av Stockholms stad.

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga finns på entréplanet. Gemensamt cykelrum finns, det ligger lättillgängligt med direktingång i markplan, bredvid porten. Till varje lägenhet hör ett förråd, förråden finns på entréplanet.

  TV/Internet

  Fiberbredband finns indraget, leverantör är Stockholms stadsnät. Gemensam upphandling ger 1 000/1 000 Mbit/s.
  Kabel-TV via Tele2.
  Debiteras från föreningen tillsammans med avgiften.

  Parkering

  Föreningen har 4 parkeringsplatser som hyrs ut för 800 kr/m. Dessa har utrustats med laddningsstolpar för elbilar och har man elbil ges förtur till platserna. Parkeringsperioden börjar varje år i juni och man har rätt till platsen ett år i taget. För tillfället är det ingen kö till platserna, om det finns fler än 4 som önskar bilplats lottas de ut (gäller ej elbil som ger förtur och p-plats direkt).

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 179 kr/månad (värme och vatten)
  Beskrivning mån.avg.

  118 kr/månad för fiberbredband via Stockholms stadsnät 1000/1000 Mbit
  99 kr/månad för grundutbud kabel-TV via Tele2
  Kostnad för fiber och kabel-TV debiteras månadsvis utöver avgiften.

  Avgiftsändringar

  Inga avgiftsändringar är aktuella.

  Hushållsel
  220 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  370 kr/månad

  Observerat att driftskostnaderna är schablonmässiga varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Tisdag 12 nov 2019
  Energiprestanda
  83 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Huset ligger centralt på ön med badplats och småbåtshamn på kort gångavstånd. Huset ligger på lugn återvändsgata utan genomfartstrafik med matställen samt mataffär och allmän service på behagligt avstånd. Öns parklek med klorerad plaskdamm når man på några minuters promenad liksom Essingetorget men busshållplats och post/tobaksaffär.

  Trivsam atmosfär med kvarterskrogar, delikatessbutik, mataffär, tobaks-/postbutik, pizzerior och caféer. Njut av öns vackra promenadstråk längs vattnet och sjöutsikten från broarna under promenaden. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri med det finns gång och cykelväg. Från spårvagnsperrongen ser man Fredhäll, Traneberg och delar av Solna.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm.
 Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

 • Allmänt

  Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.
  Till lägenheten hör ett förråd, beläget på entréplanet. Storleken på förrådet är ca 6 kvm.
  Gemensam tvättstuga finns på entréplanet.
  Gemensamt cykelförråd finns på entréplanet.

Basfakta

Pris
3 975 000 kr Högstbjudande
Adress
Vänskapsvägen 36, 2 tr
Yta
53 kvm
Rum
2 rok
Våning
2 av 3
Avgift
3 179 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!