Meny

Kungsholmen- Stora Essingen / Essingestråket 36

Magnifik hörnlägenhet med vackra originaldetaljer & öppen spis i mycket fint skick!

Otroligt charmfull hörnlägenhet med lugnt och ostört läge samt fina ljusinsläpp från två väderstreck. De välbevarade originaldetaljerna såsom den öppna spisen, fiskbensmönstrade ekparketten med friser, fönsterbänkarna och hallgolvet av kolmårdsmarmor som tillsammans med kökets utformning gör verkligen denna lägenhet till något utöver det vanliga! Här finner du ett enskilt sovrum med plats för rejäl säng, utan insyn och med härlig grönska utanför, vardagsrum med öppen spis och plats för både soffa samt matbord, i köket som har två fönster ryms matplats och gott om förvaring för husgeråd, originalluckorna är nyligen målade i en ljusgrå kulör. Fräscht badrum med både badkar och tvättmaskin samt handdukstork! Utmärkt förvaring och väl tilltagen takhöjd ger extra plus. Stambytt och renoverad fastighet. där föreningen äger marken och har bra ekonoomi. Istället för balkong får du tillgång till gemensam uteplats med strålande sjöutsikt och vy över äppelviken och mer därtill. Nuvarande ägare har inte sökt bygglov för balkong, men kan göras.

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

Välkommen på visning till landet mitt i stan!

Pris: 3 495 000 kr
Högstbjudande

Visningar

 • Söndag 14 aug 13:30 - 14:15
 • Måndag 15 aug 17:15 - 17:45

Ansvarig Mäklare

Martin Jönsson
Martin Jönsson
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Ljus och luftig lägenhet i fint skick med lugnt, ostört läge. Lägenheten har gedigna parkettgolv i original, mycket bra förvaring, vackra fönsterbänkar och hallgolv av marmor. Färgerna går i sann klassisk stil och de ljusa väggarna kompletteras med härliga påkostade tapeter. Istället för balkong så finns tillgång till föreningens gemensamma uteplats som ligger med strålande sjöutsikt och ostört läge. Funktionalismens arkitektur med marmorgolv i trapphuset och originaldetaljer gör verkligen att denna fastighet och lägenhet sticker ut.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med ljusa väggar och vackert golv av fiskbensmönstrad ekparkett. I vardagsrummet finns den dekorativa öppna spisen anno 1939 som värmer både kropp och själ. Två stora fönster ger ett underbart ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffgrupp och övrigt möblemang om så önskas. Härifrån nås sovrummet och hallen.

  Kök

  Gediget kök med mycket goda förvarings- och arbetsytor och bevarade originalskåp som går upp till full takhöjd. Vid diskhon är ett fönster trivsamt placerat, ut mot grönskan. Härligt ljusinsläpp tack vare två fönster med högt fritt läge. Köket är utrustat med kyl/frys, häll och varmluftsugn samt spisfläkt. Här finns plats för ett mindre matbord. Tapeterna gör det hela komplett tillsammans med ekgolvet.

  Sovrum

  Sovrum med ljusa väggar som kompletteras med en fondvägg och parkettgolv. Rummet ligger med lugnt och ostört läge, fritt från insyn, med prunkande grönska utanför fönstret. Här ryms en 160-säng om så önskas. Väggskåp bidrar till bra förvaring.Tapeten eldblomma från svensk tenn bidrar till exklusiv känsla.

  Badrum

  Fräscht badrum med vitt kakel på väggarna och mörkt klinkergolv. Här finns tvättställ med kommod, wc, badkar på fötter, handdukstork och tvättställ samt tvättmaskin. Badrummet renoverades i samband med stambytet i fastigheten 2007.

  Hall

  Välkomnande hall med ljusa väggar och marmorgolv där entrémattan enkelt läggs på den avsedda funktionalistiska platsen. Här finns plats för avhängning av ytterkläder i form av hatthylla i original. Ytterligare förvaring finns i fyra originalgarderober som sträcker sig till full takhöjd.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Uteplats Föreningen har en gemensam uteplats på fastighetens sjösida med utemöbler och grillmöjligheter. Uteplatsen ligger med fantastiskt sjöutsikt, och lugnt västerläge.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  3
  Lgh.nr. LM
  1101
  Adress
  Essingestråket 36
  Postnummer
  112 66
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen- Stora Essingen
  Boarea
  50 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Andelstal
  5,830000
  Pantsättning
  Är inte pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Skogsmarken 19
  Bildades
  2004
  Byggår
  1939
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Skogsmarken 19 köpte fastigheten med tillhörande mark (tomten är friköpt) år 2004. Det finns 17 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt, den totala lägenhetsytan är 820 kvm. Föreningen är skatteklassad som en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har god ekonomi. Tilltalande fastighet med fin arkitektur, vacker färgsättning och marmorgolv, fantastiskt belägen på västra sidan av ön intill Mälaren. Föreningens uteplatser ligger med fritt läge och strålande sjöutsikt.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme med fjärrvärme som spetsvärme

  Renoveringar

  2005 Omläggning av tak
  2007 Bergvärme installerades, stambyte VA samt elstambyte
  2009 Entréporten byttes ut
  2011 Isolering av vind, fönsterrenovering
  2013 Installation av säkerhetsdörrar, internet indraget till lägenheterna
  2014 Dränering av grunden
  2016 Fasad-och balkongrenovering
  2019 Ny trappa och plattläggning vid entrén 2019 Ommålning av tak samt montering av snörasskydd
  2020 Byte av ventilationsfläkt på taket

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gemensam uteplats med fantastiskt läge, strålande sjöutsikt och härligt solläge. Uteplatsen möbleras sommartid och det finns grillmöjligheter.
  Föreningen har en gemensam tvättstuga och cykelrum i källaren.
  Till varje lägenhet hör ett förråd.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan kostar 500kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 084 kr/månad
  Kommentar till avgiften

  15 kr/m är en obligatorisk avgift för försäkringstillägg bostadsrätt som tecknats av föreningen. Fiberbredband 149 kr/m betalas till föreningen. Observera att driftskostnaderna för el och hemförsäkring grundar sig på säljarens förbrukning/försäkringsbelopp och kan därför variera.

  Hushållsel
  200 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  350 kr/månad

  15 kr/m är en obligatorisk avgift för försäkringstillägg bostadsrätt som tecknats av föreningen. Fiberbredband 149 kr/m betalas till föreningen. Observera att driftskostnaderna för el och hemförsäkring grundar sig på säljarens förbrukning/försäkringsbelopp och kan därför variera.

  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1691 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Fredag 11 maj 2018
  Energiprestanda
  101 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Hans Olsen, Enspecta Ab
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad, det är lätt att hitta en p-plats på gatan.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Basfakta

Pris
3 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Essingestråket 36
Yta
50 kvm
Avgift
3 084 kr/månad

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!