Meny

Kungsholmen-Stora Essingen /
Essingetorget 44

Läckert boende med stor solig balkong i västerläge & nyrenoverat badrum. Fantastisk förvaring!

Välkommen till en mycket ljus lägenhet med charmant planlösning och låg avgift! Här är högt i tak, stora fönsterpartier med genomtänkta vädringsfönster. Väggarna är färgsatta i sobra färger och enhetliga golv flyter genom lägenheten. Köket som har öppen planlösning till vardagsrummet är stilrent med vita släta luckor& ljusa bänkskivor, stänkskydd av stora granitinspirerade kakelplattor. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, fläkt, kyl/frys samt gasspis. Vardagsrummet rymmer soffa & har en platsbyggd hylla där tv:n har en naturlig plats. Den ljuvliga balkongen har västerläge får härlig eftermiddags/kvällssol. Balkongen är större än standard & rymmer med lätthet både möblemang & plats för odling. Sovrummet huserar en dubbelsäng med lätthet & sex stycken garderober fixar förvaringen enkelt. Skjutdörrar öppnar upp till vardagsrummet. Badrummet är nyrenoverat med klinkergolv lagt i oxfordmönster & släta vita väggar klädda i 30*60 vit matt kakel. Duschhörna, kommod med förvaring, spegelskåp samt en finurlig handdukstork bjuds det på. Golvvärme skänker extra lyx. Möjlighet finns installers tvättmaskin. I hallen finns genomtänkt förvaring bakom skjutdörrar och avhängning för ytterkläder, så även yta för övrigt möblemang. Föreningen har en gemensam uteplats där sammankomsterna med vännerna blir något alldeles extra. Förening med fin ekonomi och låga avgifter som inte skall höjas under 2023. Lånen är bundna till hösten 2025 och lånegrad per kvadrat är endast 4160kr, det finnes även en hyresrätt i föreningen som är dold tillgång. Läget vid torget är genialt & här är kommunikationerna de bästa, nära till både bad samt service. Trapphuset kanske är Stora Essingens härligaste när gäller färgval - inspirerat från byggnadsåret! Förening som äger marken och har en hyresrätt i sin ägo.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judo dojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor samt flera lekparker. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Movitz båtpendel trafikerar Stora Essingen. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Välkommen på visning till landet mitt i stan!

Pris: 3 195 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Martin Jönsson
Martin Jönsson
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Lägenhet i västerläge med stor balkong och underbara fönsterpartier som ger fina ljusinsläpp. Hela lägenheten går i sobra färger och på golven flyter ett enhetligt golv i grått som kontrasterar fint mot de ljusa färgerna i lägenheten. Stor balkong i västerläge som är större än de vanliga funkisbalkongerna. Nyligen renoverat helkaklat badrum som går i tidlösa färger. Värmegolv och handukstork skänker extra välbehag. Stort sovrum där dubbelsängen enkelt ryms. Vardagsrummet har öppen planlösning till köket. Fina sociala ytor erbjuds och här finns utgången till balkongen. Kök med bra arbetsytor samt diskmaskin och gasspis. Verkligen värt att nämna i denna lägenhet är den ypperliga förvaringen där dels garderober i sovrummet och skjutgarderober i hallen sväljer det mesta av kläder/persedlar och dylikt.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med yta för soffa & tv:n kan ställas på en platsbyggd hylla. Väggarna är målade i en ljus ton som harmoniserar med resten av lägenheten. I närheten till matplatsen finns kyl/frys och skafferi. På golvet flyter ett grått golv. Här är luftigt och ljust då vardagsrummet är öppet till köket.

  Kök

  Funktionellt kök med gasspis, kyl/frys, diskmaskin samt fläkt. Praktiska bänkskivor i vitt samt stänkskydd i grått kakel, väggarna är vita och på golvet ligger ett funktionellt golv.

  Sovrum

  Sovrum med plats för dubbelsäng och här finns sex stycken garderober och en hylla bredvid dessa. Ljusa väggar & golvet är av samma modejang som resten av golvet i lägenheten.

  Hall

  Välkomnande hall med bra förvaring bakom praktiska skjutgarderober, dessutom ryms övrigt möblemang, hatthylla samt skohylla. På golvet ligger ett klinkergolv i grått & väggarna är ljusa.

  Badrum

  Nyligen renoverat badrum med släta stora kakelplattor och golvet är lagt klinkers i oxfordmönster. Här finns spegelskåp, kommod, wc, finurlig handdukstork och praktisk duschhörna. Värmegolv skänker extra lyx. Får den som önskar får en tvättmaskin plats.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Högt upp ligger balkongen med sol hela eftermiddag/kvällen och här finns möjlighet för både odling och rekreation.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  1104
  Adress
  Essingetorget 44
  Postnummer
  112 66
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen-Stora Essingen
  Boarea
  38 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  1,5
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Andelstal
  4,2721
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  126 881 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Hej, andel av Brf:s nettoskuldsättning bygger på andelstalet per yta på denna lägenhet, då andra andelstal ej gått få fram.
 • Föreningen
  Namn
  Brf Essingeslätten 8
  Bildades
  2005
  Byggår
  1937
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Essingeslätten 8 förvärvade fastigheten med tillhörande mark (friköpt) år 2005, föreningen är en sk äkta bostadsrättsförening. Det finns 19 lägenheter varav 18 är upplåtna med bostadsrätt och en lägenhet, som ägs av föreningen, hyrs ut. Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi. Fastigheten är renoverad & stambytt.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme & självdrag

  Renoveringar

  1995 Fasadrenovering
  2000 Stambyte
  2006 Fönster och trapphus renoverades
  2007 Ny värmeanläggning
  2008 Dränering av gårdssidan
  2009 Innergården med ny terrass byggdes, nya elstigare
  2011 Takrenovering
  2012 Fasadrenovering samt totalrenovering av tvättstugan med byte av maskiner
  2015 Dränering av entrésidan, fjärrvärme installerades
  2021 Fasadrenovering, OVK samt rengöring ventilationskanaler

  Planerade renoveringar

  Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig till 2033

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gemensam trädgård där det finns en träterrass med utemöbler och grillmöjligheter sommartid. Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, två torkskåp, en torktumlare och en mangel finns i källaren. Föreningen har även ett gemensamt cykelförråd.

  TV/Internet

  TV och bredband via Tele2
  Basutbudet ingår i avgiften.
  För bredband tillkommer en avgift om 160 kr/mån.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan kostar 500kr/mån

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 104 kr/månad
  Kommentar till avgiften

  Obligatorisk avgift om 169kr/mån tillkommer för bredband.

  Hushållsel
  290 kr/månad
  Hemförsäkring
  180 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarens uppgifter & förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp samt elavtal.

  Gas
  250 kr/månad
  Summa driftskostnader
  720 kr/månad
  Personer i hushållet
  1

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Tisdag 17 mar 2020
  Specifik energianvändning
  132kWh/m2/år
  Energiprestanda
  130 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Isak Franzén, Fastighetsägarna Service Stockholm AB
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering kommer att införas på Stora Essingens gator.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm.
 Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

Basfakta

Pris
3 195 000 kr Högstbjudande
Adress
Essingetorget 44
Yta
38 kvm
Rum
1,5 rok
Våning
2 av 3
Avgift
2 104 kr/månad

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!